zinken regenpijp

De beste zinken regenpijp monteren

Inhoudsopgave

Zelf een zinken regenpijp monteren? Lees hier hoe je het aanpakt.

Een goed functionerend regenwaterafvoersysteem is essentieel voor elk huis of gebouw. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de regenpijp, die het water vanaf het dak afvoert naar de grond of een afvoerput. Het monteren van een regenpijp van zink is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren, mits je over de juiste gereedschappen en materialen beschikt.

Voordat je begint met de montage van het zinken hwa, is het belangrijk om te bepalen waar de afvoerpijp moet komen en hoe deze het beste kan worden aangesloten op het riool of de afvoerput. Houd hierbij rekening met de omgeving en eventuele obstakels, zoals bomen of struiken. Zorg er ook voor dat je de benodigde vergunningen hebt om de regenpijp te mogen plaatsen.

In dit stappenplan zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een zinken regenpijp monteert. Door de stappen zorgvuldig te volgen, kun je ervoor zorgen dat de regenpijp stevig en goed functionerend wordt gemonteerd.

Let op: ieder project is anders. In dit artikel vind je slechts tips voor het monteren van een regenpijp zink in het algemeen. Weet je niet goed wat je doet? Schakel dan altijd een professional in voor het plaatsen van de zinken regenpijp.

Benodigde materialen

 • Zinken regenpijp
 • Beugels
 • Boor
 • Plugjes
 • Zaag
 • Schuurpapier
 • Verbindingsstukken
 • Siliconekit
 • Meetlint
 • Potlood

Stap 1: Bepaal de locatie

Bepaal waar de regenpijp moet komen en markeer dit met een potlood. Meet de afstand tussen het dak en de afvoer en bereken hoeveel regenpijp je nodig hebt. Houd ook rekening met eventuele obstakels, zoals bomen of struiken.

Stap 2: zaag de regenpijp op maat

Zaag de zinken regenpijp op de juiste lengte. Zorg ervoor dat de afgezaagde kant recht is en geen scherpe randen heeft. Gebruik schuurpapier om eventuele bramen te verwijderen.

Stap 3: Boor de gaten voor de beugels

Boor gaten in de muur op de plaats waar de beugels moeten komen. Houd hierbij rekening met de afstand tussen de beugels, deze dient ongeveer 50-60 cm te zijn. Plaats de pluggen in de muur en bevestig de beugels.

Stap 4: Monteer de zinken regenpijp aan de beugels

Plaats de regenpijp in de beugels en zorg ervoor dat deze recht hangt. Draai de beugels aan, maar niet te vast om de zinken regenpijp niet te beschadigen.

Stap 5: Verbind de regenpijp met de afvoer

Sluit de regenpijp aan op de afvoer met behulp van verbindingsstukken. Breng een laagje siliconekit aan tussen de verbindingen om lekkage te voorkomen. Laat de siliconekit drogen voordat je de regenpijp gaat testen.

Stap 6: Test de regenpijp

Laat de regenpijp vollopen met water en controleer of deze goed afvoert. Controleer ook of er geen lekkages zijn bij de verbindingen.

Gefeliciteerd, je hebt succesvol een zinken regenpijp gemonteerd! Vergeet niet om regelmatig te controleren of de regenpijp nog goed functioneert en eventuele verstoppingen te verhelpen.

Door het volgen van bovenstaand stappenplan kun je zelf een zinken regenpijp monteren. Het is belangrijk om hierbij zorgvuldig te werk te gaan en de juiste materialen te gebruiken. Een goed functionerend regenwaterafvoersysteem voorkomt dat water op het dak blijft staan en kan leiden tot lekkages en waterschade. Door zelf een zinken regenpijp te monteren bespaar je kosten en kun je ervoor zorgen dat het regenwaterafvoersysteem optimaal functioneert. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen en eventuele verstoppingen te verhelpen om verstoppingen en lekkages te voorkomen.

Contactgegevens zinken regenpijp

 • Zink24
 • De Specialisten B.V.
 • Innovatieweg 14C
 • 7007 CD Doetinchem
 • Info@zink24.nl

Handige links