Plezant - Lampe Berger - Maison Berger - WoodWick - yankee candle - wasparfum - tapparfum

Met geurkaarsen heb je een sfeervolle manier om het in huis heerlijk te laten ruiken! Bij Plezant bieden we een ruim assortiment van diverse merken met de beste geurkaarsen.

Geurkaarsen

Inhoudsopgave

Geurkaarsen

Wat zijn geurkaarsen?

Geurkaarsen zijn op dit moment een van de meest geliefde huisgeuren. Variërend van schattige reiskaarsen tot kenmerkende luxe kaarsen. Kaarsen met geur bestaan al heel lang – bijna net zo lang als kaarsen zelf, waarvan wordt aangenomen dat ze dateren uit 500 voor Christus. Kaarsen waren een noodzaak vóór de uitvinding van elektrisch licht, maar werden vaak gemaakt van dierlijk vet dat niet lekker rook! Er zijn in de loop van de tijd veel oplossingen ontwikkeld om de onaangename geuren te bestrijden, waaronder het toevoegen van wierookstokjes aan de was.

Evolutie van huisgeuren

Kaarsen waren duizenden jaren lang een essentiële lichtbron, maar werden bijna overbodig na de uitvinding van gas- en kerosinelampen en later de elektrische gloeilamp in de negentiende eeuw. Eens niet langer nodig om de weg naar huis te verlichten in het donker, kenden kaarsen een enorme daling in populariteit en het was pas in de jaren tachtig dat de populariteit van kaarsen weer begon te stijgen.

Na een lange periode van vergetelheid werden kaarsen langzaam een luxeartikel en begonnen design-led-kaarsen met gekleurde was en versierde potten te verschijnen. Wasmengsels zoals paraffine hadden niet langer geurstoffen nodig om de onaangename geuren van dierlijke vetten te verdoezelen, maar geurkaarsen begonnen te verschijnen, wat therapeutische voordelen bood aan een meer kritische consument. Geuren zijn er nu om ons te helpen ontspannen, opbeurend te zijn en om een gezellige huiselijke omgeving te creëren.

Bovenal roept huisgeur zulke sterke emoties op dat miljoenen veeleisende huishoudens nu luxe geurkaarsen en huisgeur producten kopen van ambachtelijke fabrikanten om de perfecte sfeer in hun huis te creëren.

Cereria Molla geurkaarsen

De beste geurkaarsen

Wat zijn de beste geurkaarsen? Er zijn veel goede tot zeer goede geurkaarsen, maar waarschijnlijk wel meer slechte tot zeer slechte geurkaarsen. Je kunt de goede kaarsen wel van de slechte onderscheiden.

Ga je voor goedkoop dan heb je niet de beste kaarsen om te branden. Ga je voor de beste kaarsen dan betaal je daar wel een hogere prijs voor. Waar dat door komt?  Een goede kaars herken je aan een aantal kenmerken, denk bijvoorbeeld aan het aantal branduren. Naast de branduren, merk je het aan de geuren zelf en bij het branden aan het gemak dat de kaars brandt. Brandt de kaars gelijkmatig op of graaft ie zich in, daar zit veel verschil in.

Helaas is de prijs niet altijd de doorslaggevende factor waardoor je meteen weet dat je de beste geurkaars in handen hebt. De beste geurkaarsen moet je ervaren en onderstaande merken zijn geurkaarsen die goed zijn.

De kaarsen van WoodWick zijn gemaakt van een mix van soja en paraffinewas, die zorgt voor een schonere en rookvrije verbranding. Het kenmerkende van WoodWick kaarsen is de houten lont, die knettert tijdens het branden. De slogan van Woodwick is dan ook Crackles as it Burns. De houten lont dat een rustgevend knetterend geluid geeft, dat niet alleen hoorbaar is, maar ook zorgt voor een dansende vlam.

Yankee Candle Company brengt een scala aan producten op de markt, waaronder geurkaarsen in verschillende geuren en maten, maar ook wax melts, accessoires, votive kaarsen, wax melt warmers. Yankee Candle maakt geurkaarsen die over de hele wereld bekend zijn en dat doen ze al meer dan 50 jaar. De Yankee Candle geurkaars is herkenbaar aan de jar vorm met de glazen deksel.

Een fabrikant van aromatische kaarsenmakers en op maat gemaakt sinds 1899, met behoud van honderdjarige processen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een traditie die levendiger is dan ooit en zorgt voor een voortreffelijke productie en onovertroffen kwaliteit.
De geurkaarsen van Cereria Molla zijn handgemaakt en uniek in geur en in kwaliteit.