Fietskoerier Amsterdam worden?

Nederland is een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld, en Amsterdam is daarop geen uitzondering. De stad is de thuisbasis van veel fietskoeriers Amsterdam die genieten van een geweldige kwaliteit van leven – en goed geld kunnen verdienen! Als je geïnteresseerd bent in werken als fietskoerier, is dit wat je moet weten:

Informatie over werken in Amsterdam

Vacatures Amsterdam fietskoerier - Werken in Amsterdam

Fietskoerier Amsterdam worden!

De werkomstandigheden zijn  vrij goed voor fietskoeriers in Amsterdam. De stad heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden.

Het werk zelf is fysiek niet zwaar, omdat je gebruik maakt van een luxe e-bike. Het is wel belangrijk dat je je comfortabel voelt bij het fietsen door de drukke straten van Amsterdam tijdens de spits.

Waarom werken in Amsterdam voor Bikeshift?

Bepaal je eigen werktijden

Elke week bepaal jij je eigen werkrooster.

Een goed salaris

Verdien tussen de €12 en €20. Dit is afhankelijk van werkdagen- en tijden. Elke week uitbetaald.

Parttime en fulltime vacatures

Bij bikeshift vind je te gekke vacatures voor zowel partime als fulltime functies.

De vrijheid van een fietskoerier + de voordelen van loondienst

Bij Bikeshift werk je in loondienst, waardoor je nooit meer onverzekerd als fietskoerier hoeft te werken.

Waarom Amsterdam?

De stad Amsterdam is een van de populairste bestemmingen voor fietskoeriers. Daar zijn vele redenen voor, maar enkele van de belangrijkste zijn:

– Door de kleine omvang van de stad kun je je gemakkelijk verplaatsen op de fiets.

– De stad is vlak en zeer fietsvriendelijk.

– Er is een breed scala aan fietspaden en in de meeste gebieden zijn fietspaden aangelegd.

– Het stadscentrum is de laatste jaren autovrij gemaakt, zodat voetgangers zich vrij kunnen bewegen zonder zich zorgen te hoeven maken over auto’s of verkeerslichten.

Werken in Amsterdam - Waarom Amsterdam (1)

Werk voor opdrachtgevers zoals:

Wij zijn trots dat onze fietskoeriers werken voor grote bezorgservices.

Fietskoeriers zijn veelgevraagd in Amsterdam. Verdien wat extra geld door te werken als bezorger.

Er zijn veel banen beschikbaar in Amsterdam, dus als je op zoek bent naar verandering en in een geweldige stad wilt wonen, zou dit de plek voor jou kunnen zijn. Zo niet, bekijk dan onze blogs over andere landen en steden, zoals: Amersfoort.

Leuk werk in Amsterdam - Fietskoerier

Meer over het werk als fietskoerier

Als je een ander soort baan wilt proberen, dan is werken als fietskoerier in Amsterdam misschien wel iets voor jou. De fietskoeriersbranche groeit snel, en Amsterdam is een van de weinige steden in Europa waar verschillende bedrijven deze dienst aanbieden.

Grote pakketten

Het eerste waar mensen aan denken bij fietskoeriers is dat ze door Amsterdam fietsen met enorme pakketten op hun rug of fiets. Hoewel dit waar kan zijn, is het niet altijd het geval; veel van de bedrijven bieden verschillende oplossingen, afhankelijk van de behoeften van hun klanten. Sommige klanten geven bijvoorbeeld de voorkeur aan levering van deur tot deur, terwijl anderen misschien willen dat het pakket bij een kantoorgebouw of thuis wordt opgehaald.

Meer dan alleen pakketten bezorgen

Naast het bezorgen van documenten en pakketten per fiets, bieden sommige bedrijven ook andere diensten aan zoals het vervoeren van boodschappen van lokale supermarkten of het bezorgen van bloemen van bloemisten in de hele stad (en zelfs daarbuiten).

Waarom zo populair?

Fietskoeriers, of “fietsbezorgers” zoals ook vaak genoemd worden, zie je vaak in Amsterdam. De stad is klein genoeg om per fiets te doorkruisen en het werk vereist geen speciale vaardigheden, behalve dat je lange tijd op een fiets moet kunnen rijden. De fietskoerier levert goederen af in de stad – van de ene kant van de stad naar de andere of van de ene winkel naar de andere. In deze hoedanigheid zijn fietsers verantwoordelijk voor het leveren van alles van boodschappen en kleding tot elektronica.

Will je werken in Amsterdam voor Bikeshift? Lees de FAQ

De minimale leeftijd om voor Bikeshift te werken is 18 jaar.

Het uurloon is afhankelijk van je werktijden- en dagen. Het uurloon varieert afhankelijk van deze factoren tussen de €12 en €20. Daarnaast kan je een bonus van €100 netto ontvangen als je de Rider van the week bent. 

© 2023 All Rights Reserved.