Reinigingsspecialist24

Dakpannen reinigen, snel en professioneel? Kies voor de specialisten van Reinigingsspecialist24. Maak vandaag nog een afspraak.

Dakreiniging

Inhoudsopgave

Dakreiniging

Waarom dakreiniging?

Door de jaren heen zorgen erosie, algen, mossen en schimmels ervoor dat je dak langzaam verzwakt. Mossen en Algen wortelen zich in de poriën van de dakpannen en kunnen zich uiteindelijk helemaal door de dakpannen heen werken. Hierdoor worden ze poreus en kunnen ze zelfs afbrokkelen op termijn, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor lekkages.Het is daarom dus belangrijk om hier tijdig bij te zijn! Door goed en regelmatig je dak te laten reinigen ziet je huis er niet alleen weer zo goed als nieuw uit, maar voorkom je problemen en uiteindelijk hoge kosten. Naast standaard dakreiniging kun je het dak ook laten coaten of impregneren.

Voordelen van dakreiniging

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om uw dak regelmatig te laten reinigen:

  1. Verlengt de levensduur van uw dak: Door het verwijderen van vuil, bladeren, takken en andere verontreinigingen die zich op uw dak kunnen ophopen, wordt de levensduur van uw dak verlengd. Deze verontreinigingen kunnen namelijk schade aan het dakmateriaal veroorzaken en het dak kan sneller slijten.

  2. Voorkomt lekkages: Door het reinigen van uw dak worden verstopte dakgoten en afvoerkanalen vrijgemaakt, waardoor regenwater gemakkelijk weg kan stromen. Dit vermindert het risico op lekkages in uw dak.

  3. Verbetert de energie-efficiëntie: Een dak dat bedekt is met vuil en algen absorbeert meer warmte, waardoor uw huis warmer wordt. Dit kan leiden tot hogere energierekeningen. Door uw dak te reinigen, vermindert u de hoeveelheid warmte die wordt geabsorbeerd en kunt u uw energierekeningen verlagen.

  4. Verbeterde esthetiek: Een schoon dak ziet er beter uit dan een vuil dak. Door uw dak te laten reinigen, verbetert u de uitstraling van uw huis en verhoogt u mogelijk de waarde van uw woning.

Al met al is dakreiniging dus belangrijk voor het behoud van uw dak, het voorkomen van lekkages en het verbeteren van de energie-efficiëntie en de esthetiek van uw huis.

Hoe werkt dakreiniging?

Om de dakpannen schoon te maken kijken we eerst naar de type dakpan en de eventuele opgelopen beschadigingen en vervuilingen voordat we te werk gaan. Indien het dak erg veel 

Als gevolg van toegenomen vervuiling moeten we extra maatregelen nemen, waaronder het reinigen van daken met behulp van hogedruk en heet water, wat een milieuvriendelijk proces is zonder het gebruik van chemische middelen. Na de algemene dakreiniging kan het dak eventueel worden voorzien van een beschermende laag via dakcoating of impregnering.

Dakcoating biedt extra bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en vuil, en kan zelfs een nieuwe kleur toevoegen aan het dak. Het is echter belangrijk om het dak eerst goed te reinigen voordat je dakcoating toepast. Een goedkoper alternatief is het impregneren van het dak, wat inhoudt dat een waterafstotende vloeistof met een lagedruk pomp op de dakpannen wordt aangebracht, wat voorkomt dat water en vuil zich aan de dakpannen hechten en ze weerstand biedt tegen mos, algen en andere vormen van vuil.